Edo

Forum Replies Created

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
 • Author
  Posts
 • in reply to: Koristenje foruma na JKKK stranicama #1744
  EdoEdo
  Participant

  Nemoj FB, nisam sklon egzibicionizmu… 😎

  in reply to: Koristenje foruma na JKKK stranicama #1732
  EdoEdo
  Participant

  Meni, izgleda, radi 😀

  in reply to: Prijedlog za pilote citabrije #1731
  EdoEdo
  Participant

  A koji bi uopće bili kandidati za poželjni status posebnog člana?

  in reply to: Radovi potrebni za realizaciju plana #1553
  EdoEdo
  Participant

  Napisah nešto prije, ali se izgleda izgubilo.
  Punjači za baterije su nabavljeni, u subotu treba vidjeti kakve i koliko konektora treba napraviti i nabaviti, pa će to do kraja narednog tjedna biti gotovo.

  in reply to: Radovi potrebni za realizaciju plana #1545
  EdoEdo
  Participant

  Ja nabavih punjače za akumulatore, treba samo još napraviti jackove, ali ne znam točno kakvi su. U subotu ću provjeriti na licu mjesta i za onaj naredni vikend će sigurno biti sve spremno.
  Što se tiče priručnika, mislim da bih za 10-tak dana mogao pripremiti jedan dio. Nisu mi neke stvari jasne, ali konzultirat ću se sa Zlatkom pa se nadam da neće bit nekih većih problema.

  in reply to: Nova Web Stranica #1437
  EdoEdo
  Participant

  @Novosti: mislim da bi dobro bilo da na jednom dobro vidljivom dijelu stranice koju može otvoriti bilo tko, dakle i neko tko nije registriran, budu stalno prisutne novosti, poredane po kronološkom redu. Na taj način su, naime, bolje vidljive nego samo na meniju u zaglavlju. Čisto marketinško-psihološka sitnica 😎

  in reply to: Nova Web Stranica #1436
  EdoEdo
  Participant

  U Kalendaru piše “natava” umjesto “nastava” na više mjesta

  in reply to: Nova Web Stranica #1435
  EdoEdo
  Participant

  Još nešto: unatoč nedvojbenoj fotogeničnosti Andree i umješnosti autora fotografija da na stranice stavi pravu dozu ženskosti, mislim da bi dobro bilo da se na slikama pojavi osim nje i pokoja druga simpatična i fotogenična ženska spodoba (npr. Jana) 😉
  Naravno, ako se uspijete dogovoriti oko autorskih prava 😕

  in reply to: Nova Web Stranica #1430
  EdoEdo
  Participant

  Nastava umjesto “natava”
  Bilo bi dobro u dijelu stranice imati “novosti” po kronološkom redu
  Čim prije dodati menu “Video” i ubaciti nešto zanimljivo! Mislim da bi dobro bilo ne dodavati novi item u menu, nego na mjesto “galerija fotografija” staviti npr. “multimedia” i onda tu razdjeliti na galeriju foto i linkove na video snimke (youtube i sl). U ovom segmentu bi bilo idealno imati nešto snimljenog materijala baš sa Grobnika, da ne radimo besplatnu reklamu drugim letjelištima.
  Tol’ko zasad od mene

  in reply to: Prijedlog za plakat, letak, poster, web stranicu #1404
  EdoEdo
  Participant

  Dobio sam mail od Marka sa prijedlogom letka koji bi se dijelio kandidatima. Čini mi se da je ovo (forum) mjesto na kojem bi se trebalo o tome raspravljati, ili griješim (molim Marka K. za komentar). Mislim je da je tekst predugačak, trebalo bi ga skratiti na cca. 1 stranicu. Drugo: trebalo bi izbjegavati “oštre” i “prijeteće” termine tipa: “mora”, “prava i obaveze”, “dužan prisustvovati”. Također, stavku “Napomena” treba temeljito preraditi ili izbaciti (a suštinu poruke ubaciti negdje u tekst), jer ovako napisana daje poruku: “nemojte se upisivati ove godine, jer ćete možda baciti novce uzalud, bolje pričekajte 2015”. Zatim treba pojasniti količinu sati teorije: ovako kako je napisano nije jasno da li je 54 sata “primijenjene teorije” uključeno u 108 sati predavanja ili se ta 54 sata dodaju na onih 108. Troškovi: trebalo bi izbjeći detaljiziranje: navesti ukupnu cijenu i načelni raspored plaćanja, izražen npr. u postocima. Na kraju bi trebalo navesti što omogućuje dozvola, npr. “samostalno letenje na cijelom teritoriju RH”, “sudjelovanje na natjecanjima”, “letenje u Alpama, Livnu, Namibiji, Australiji” i tomu slično… ukratko, malo reklame.

  in reply to: Skola Letenja 2014 #1289
  EdoEdo
  Participant

  Obzirom na moje prebivalište ne mogu obećati kontinuirani angažman u školi i klubu u toku tjedna, ali mogu pomoći oko izrade i održavanja dijela sredstava (pomoćna oprema i sl.) i mogu se uključiti u nastavu u jednom od slijedećih poglavlja: ljudske sposobnosti, sposobnosti jedrilice, konstrukcija i održavanje.

  in reply to: Skola Letenja 2014 #1264
  EdoEdo
  Participant

  Bok društvo,
  kao moj skromni prilog ovoj raspravi šaljem informacije o jedriličarskom tečaju u Italiji (ovdje u klubu u UD gdje sam član). Tečaj košta 30.000 kn i ovaj iznos obuhvaća ama baš sve: od leta upoznavanja preko teorije, naleta, didaktičkog materijala (knjiga + ispitna pitanja) do pripreme za ispit, predispita i ručka po položenom ispitu! Učeniku ostaje za platiti još liječnički pregled i takse za ispit. Od učenika, kao ni od ostalih članova se ne očekuje nikakvo volontiranje osim eventualno pomoći na startu (zakačinjanje konopa i sl.) za vrijeme za koje je isti na startu prisutan. Treba naglasiti da je rad organiziran na način da i ne treba neke velike pomoći (start je stalno postavljen i označen, jedrilice se do starta šlepaju traktorom, održavanje sredstava vrši jedna vanjska CAMO organizacija).
  Gornja cijena tečaja se odnosi na totalnog početnika, tj. nekoga tko nikad nije vidio jedrilicu. Ako se radi o nekome tko je već oprobao letenje i ima nekakvu bazu (paraglideri, zmajari), onda je cifra niža (ali naravno moraju biti zadovoljeni minimalni zakonom propisani uvjeti za nalet).
  Tko se upiše u školu i redovno prati program (teorija, letenje) dolazi do dozvole (naravno ako ne padne na ispitu) u roku od 8 do 10 mjeseci (zavisno o vremenskim prilikama).
  U ovoj školi ima trenutno 8 učenika koji završavaju tačaj, slijedeći počinje u ožujku i za taj ima upisanih 7, a u lipnju kad završi nastava u školama dolazi još 8 srednjoškolaca. Inače godišnje se u prosjeku odškoluje 20-25 kandidata. Školu inače vodi 1 (jedan) nastavnik, svo letenje se obavlja aerozapregom, a letala za školu su Ka7, ASK-21 i Maule za šlep.
  Još nešto: ovaj klub je trenutno jedini u regiji Friuli Venezia Giulia (površina cca. kao istarska i primorsko-goranska županija zajedno, stanovnika 1.350.000) koji ima školu za jedriličarstvo (u ovoj regiji ima ukupno 5 registriranih jedriličarskih klubova) i jedini koji funkcionira dobro i kontinuirano. S jedne strane je to upravo zahvaljujući školi koja okuplja dovoljni broj ljudi i omogućava aktivnost, a s druge strane ovo je jedini privatni klub u kome se vlasnici brinu o tome da sve funkcionira. U većini ostalih klubova (vođenih po principu udruge i volontiranja) je situacija slična našoj na Grobniku: uvijek nešto nedostaje – ili sredstva nisu u letnom stanju, ili nema goriva, ili nema šlepera, fali baterija, nema konopa, članovi se međusobno ne mogu dogovoriti itd. itd.

  in reply to: Skola Letenja 2014 #1239
  EdoEdo
  Participant

  Pozdrav,
  u postu se navodi neka tablica u privitku, ali ne vidim ni privitak ni tablicu (možda ne znam koristiti forum?)
  Ako sam dobro shvatio iz navedenih podataka, cijena “obuke” u slučaju vuče avionom (vjerojatno zasad jedina moguća varijanta, obzirom na okolnosti) je 1725+150+255=2130 kn. Kako je formirana ova cijena i što učenik dobiva za te pare? U cijeni ne vidim trošak nastavnika za praktičnu obuku? Što čini cijenu sata teorije, odn. primijenjene teorije? Jesu li uključeni svi troškovi (najam prostora, didaktička pomagala)? Što se podrazumijeva pod “cijena sata vježbi”?
  Očito nisam dobro razumio “tablicu”. Molim da mi je netko pojasni…
  U svakom slučaju mislim da bi prije pokretanja škole trebalo imati jasno i precizno definirane cifre: kandidatima treba biti u mogućnosti reći <span style=”text-decoration:underline;”>koliko to košta</span>. A onda je jednako važno da na kraju balade ne ispadne bitno više nego što im je rečeno!
  Edo

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)