Vikend aktivnosti 17-18.03.2012

Krenuli su lijepi dani. Kumulusa ima sve više pa smo već propustili par lijepih dana. Da bi mogli letjeti trebamo se malo srediti.
Potrebno je obaviti tehničke preglede na avionu i jedrilicama. Treba letjelice osigurati i registrirati. Veći dio radova možemo napraviti sami.
Posebne radove ( Instrumenti, radio uređaji i vaganja ) treba platiti, ; Treba platiti i osiguranja a u klubu nema dovoljno novca. 
Zapravo, novca bi bilo posve dosta da smo svi podmirili svoje obaveze nastale na temelju letenja.
STOGA : Molim lijepo da što prije platite svoje letenje.  A treba i raditi.
Bilo bi Jako lijepo da se skupimo na aerodromu u Subotu oko 10.00 sati. Htio bih sa vama popričati o vašim mogučnostima i teškoćama.
Možemo se malo dogovoriti i bolje organizirati. Treba i planirati vrijeme za učešće na jedriličarskim obukama i natjecanjima.
Za sada znamo :
1. Treba napraviti godišnji pregled na avionu – možemo sami obaviti čišćenja i podmazivanja. Promjeniti moramo gume. Prije toga treba napraviti pripremu za podizanje aviona. Treba srediti kabinu i zaljepiti brtve. Što više posla obavimo sami to će trošak godišnjeg pregleda biti manji a avion će prije poletjeti.
2. Jedrilice treba pregledati očistiti i podmazati – napraviti godišnji pregled.
3. Moramo skupiti novce da se letjelice mogu registrirati i da kupimo nešto benzina za redovito letenje.Mislim da ćemo morati nešto naleta platiti unaprijed. 
4. Moramo utrenirati letenje kako bi mogli obaviti dodatne vježbe po novom programu, navigacijski letovi i preleti. Petar je pri kraju obuke pa će se i on uključiti u
   trenažu.
5. Zrakoplovni Savez će organizirati obuku za prelete u Osijeku paralelno sa Državnim natjecanjem. To će biti u sredini šestog mjeseca. U Osijeku se može konforno kanpirati a klopu možemo sami organizirati ( ima lijepa kuhinja ).
6. U sedmom mjesecu je natjecanje u LIVNU. Marko treba pomočnika a doći će i Zmajari pa bi tamo moglo biti vrlo zanimljivo.
7. Na jesen treba obaviti pripremu za pristup ispitu za sticanje dozvole pilota jedrilice. Ja mislim da ćemo do kraja godine imati bar još 4 Pilota jedriličara.
8. Istovremeno sa letenjem radi se i na osposobljavanju našeg Vitla. Obavezu je pruzeo Klub za samogradnju i modelarstvo ( Stojan ). I njemu treba pomoći –
    ja se ubacujem koliko stignem tako da mislim, ako malo stisnemo imati ćemo i vitlo spremno za letenje, vrlo uskoro. A tada nam treba traktor i kuke i padobraćići.
Sutra putujem za Belgiju. Idem sa Joškom iz Sinja preuzeti jednu jedrilicu koju je on tamo kupio. Radi se o TOPAZ u koji je francuska verzija od znane njemačke jedrilice SF 27. Vraćamo se u petak kasno navećer te mislimo prenoćiti na Grobniku.
Vidimo se u Subotu :  Pozdrav  Zlatko
[seatt-form event_id=3]